Deneyimsel pazarlamada arttırılmış gerçeklik uygulamaları ile tüketici satın alma niyeti arasındaki ilişki ve bir araştırma - Tuncay, İlknur Ergün (My University, 2018)
Gelişen Teknoloji ve küreselleşen Dünya ile beraber işletmeler ürünlerini satabilmek adına tüketiciye ulaşacak farklı yollar arama gereksinimi duymaya başlamışlardır. Tüketiciler açısından satın alma davranışının faydacı olduğu kadar hazcı bir eylem olduğu göz önüne alındığında, tüketiciye ulaşmak ve satın alma niyeti oluşturmak amacı ile tüketicilere eşsiz deneyimler yaşatılması gündeme gelmektedir. Diğer yandan pazarlama alanında yeni kullanılmaya başlanan arttırılmış gerçeklik uygulamaları, tüketici ile iletişim sağlamasının yanı sıra mobiliteye olan yatkın alt yapısı ve tüketiciye satın alma sırasında yeni bir deneyim sunması anlamında, eşsiz tüketici deneyimi yaratmada uygun bir aracı olarak kullanılabilir. Bu çalışmada bir mobilya işletmesinin sunduğu arttırılmış gerçeklik uygulaması tüketicilere deneyimletilmiş ve katılımcıların yaşadıkları deneyim sonrasında satın alma niyetine arttırılmış gerçeklik deneyiminin etkisi araştırılmıştır

Along with the developing technology and the globalizing world, companies have begun to look for different ways to reach consumers in order to sell their products. In terms of consumers, purchasing behavior is as pragmatic as it is utilitarian. When it is considered that it is an act of action, it is a matter of making the intention of reaching and purchasing the consumer and maintaining unique experiences for consumers. On the other hand, the new reality applications that are being used in the marketing field can be used as an appropriate tool to create a unique consumer experience, in the sense of providing communication with the consumer as well as providing a new experience during the purchasing process and a mobility-based substructure.In this study, the agumented reality aplication of a furniture company has been experienced by consumers and the effect of the augmented reality experience on the purchase intention after the experience the participants experienced is investigated.
Keywords: Arttırılmış Gerçeklik; Arttırılmış Gerçeklik Deneyimi Experiental Marketing; Augmented Reality; Augmented Reality Experience; Consumer behavior; Çevrimiçi Ticaret; Deneyimsel Pazarlama; Export marketing; Furniture Sector; İhracat pazarlaması; Mobilya Sektörü; Online Commerce; Purchase İntention; Purchasing; Satın alma; Satın Alma Niyeti; Tüketici davranışı