THE INFLUENCE OF CULTURE ON THE MOTIVATION FOR THE USE_x000D_ OF SOCIAL MEDIA: A COMPARATIVE STUDY OF TURKISH AND_x000D_ GERMAN HIGH SCHOOL STUDENTS_x000D_ - (:unkn) unknown (My University, 2021)
This study is an attempt to investigate how cultural contexts determine the use ofcommunication technology by examining the motivations and patterns of using SNS, mainly“Instagram” among teenagers from Turkey and Germany, through a survey. The survey data oftotal 340 participants were analyzed by using reliability analysis, t-test and Chi-square test.According to the results of the research, Turkish students use social-media with significantlyhigher motivations of Seeking-Friends and for Entertainment while German students had greatermotivation for Seeking-Information. Turkish students have been using Instagram for a longertime and following more accounts in Instagram than German students. While Turkish studentsuse Instagram, LinkedIn and Twitter more, German students use Whatsapp and Tiktok. WhileTurkish students follow Kim-Kardashian and Kendall-Jenner more, German students followCristiano-Ronaldo and Neymar significantly. Turkish students share their posts in InstagramStories and use their accounts as private more than expected compared to German students.Turkish students use their real names and spend more time daily in Instagram compared toGerman students.

Bu çalışma, Türkiye ve Almanya'daki gençlerin sosyal paylaşım sitelerini, özellikle “Instagram”_x000D_ kullanma nedenlerini ve kalıplarını bir anket yoluyla inceleyerek, kültürel özelliklerin iletişim_x000D_ teknolojisinin kullanımını nasıl etkilediğini incelemeyi amaçlamaktadır. Her iki ülkeden toplam_x000D_ 340 katılımcının katıldığı anket verileri, güvenilirlik analizi, t-testi ve ki-kare testi kullanılarak_x000D_ analiz edilmiştir. Araştırmanın sonuçlarına göre, Türk öğrenciler sosyal medyayı arkadaş_x000D_ aramak ve eğlenmek için önemli ölçüde daha yüksek bir motivasyonla kullanırken, Alman_x000D_ öğrencilerin bilgi arama motivasyonları daha yüksektir. Türk öğrenciler Instagram'ı daha uzun_x000D_ süredir kullanmakta ve Instagram'da Alman öğrencilerden daha fazla hesap takip etmektedir._x000D_ Türk öğrenciler Instagram, LinkedIn ve Twitter'ı daha çok kullanırken, Alman öğrenciler_x000D_ Whatsapp ve Tiktok’u daha fazla kullanmaktadır. Türk öğrenciler Kim Kardashian ve Kendall_x000D_ Jenner'i daha fazla takip ederken, Alman öğrenciler daha çok Cristiano Ronaldo ve Neymar'ı_x000D_ takip etmektedir. Türk öğrenciler Instagram-Stories'de paylaşımlarını yapmakta ve hesaplarını_x000D_ Alman öğrencilere göre beklenenden daha fazla gizli kullanmaktadır. Türk öğrenciler Alman_x000D_ öğrencilere göre gerçek isimlerini kullanmakta ve her gün Instagram'da daha fazla vakit_x000D_ geçirmektedir.
KÜLTÜRÜN SOSYAL MEDYA KULLANIM MOTİVASYONU ÜZERİNDEKI ETKİSİ: TÜRK VE ALMAN LİSE ÖĞRENCİLERİ İÇİN KARŞILAŞTIRMALI BİR ÇALIŞMA