Kemoterapi uygulanan hastalarda öz bakım yetersizliği kuramına göre öz bakım davranışları ölçeğinin geliştirilmesi - Karadağlı, Funda (My University)
Bu araştırmanın amacı, kemoterapi uygulanan hastalarda Orem’in Öz Bakım Yetersizliği Kuramı’na göre öz bakım davranışlarını ölçmeye yönelik bir ölçme aracı geliştirmektir.

The aim of this study is to develop a measurement tool to measure self-care behaviors according to Orem's Self-Care Deficiency Theory in patients who receive chemotherapy.
Keywords: Cancer; Hasta; Health; Hemşirelik; Kanser; Nursing; Ölçek geliştirme Patient; Öz Bakım; Sağlık; Scale development; Self Care; Tedavi; Treatment