RTV program analizi yöntemleri - Serttaş, Aybike (My University, 2007)
RTV PROGRAM ANALİZ YÖNTEMLERİ Kitle iletişim araçları ve özellikle televizyon, gündelik yaşamımızın vazgeçilmez aktörleri haline gelmişlerdir. Okumaya ve araştırmaya olan ilgi azaldıkça, sıkıştırılmış, özetlenmiş, yüzeyselleştirilmiş bilginin düşünmeden; yalnızca seyrederek beyine yerleştirilmesi insanlara daha kolay gözükmüş; kişi başına günde ortalama dört saat televizyon karşısında geçer olmuştur. Bu koşullarda her gün kısa ya da uzun süre harcayarak izlediğimiz televizyon programlarının perde arkasının incelenmesi zorunlu hale gelmiştir. Bu çalışma ile televizyon programlarının analiz yöntemleri, seyirci üzerindeki etkileri, bu etkiyi nasıl sağladıkları ortaya konmaya çalışılmıştır. Çalışma boyunca çeşitli yöntemler incelenmiş, çalışma sonunda örnek bir analiz yapılmış, sonuç olarak da televizyonun büyük etkisini izleyen açısından olumlu hale getirecek öneriler ortaya sunulmuştur.

RADIO TELEVISION PROGRAM ANALYZING METHODS Mass communication media and especially television, have become the indispensable actors of our life. While the interest for reading and searching is decreasing, it seemed people easy to take cursory and simple knowledge from television without thinking; and on average four hours a day is spent by watching television per person. In this circumstances, it is necessary to analyse the backstage of television programs which we watch even short or long times every day. In this study it is aimed to find the methods of analyzing tv programs, their affects on audience and how they make those affects. In the research, varied methods are studied and a sample analys is made at the end. Consequently some suggestions are made to convert televisions big affects affirmative to the audience.
Keywords: Görüntü; İletişim; Program Analizi_Televizyon Programları; Televizyon Programları