TÜRKİYE'DE İNŞAAT SEKTÖRÜNDEKİ İŞ KAZALARININ SINIFLANDIRILARAK NEDENLERİNİN İNCELENMESİ - (:unkn) unknown (My University, 2016)
Türkiye'de son yılların istatistiksel verileri incelendiğinde, iş kazası sonucu ölüm, meslek hastalığı ve sakat kalma vakalarında artış olduğu görülmektedir. İnşaat sektörü ise, iş kazalarının sayısal çokluğu ve ağır sonuçları bakımından diğer iş kolları arasında ilk sırada yer almaktadır. Bu çalışmada inşaat sektöründeki yaşanmış olan iş kazaları incelenmiş ve iş kazaları oluş biçimlerine göre sınıflandırılmıştır. Elde edilen kaza tiplerinin de kendi içerisindeki sayısal dağılımları detaylandırılarak, kazalarının nedenlerini araştırma yoluna gidilmiştir. Yaşanmış iş kazalarına ait bu araştırma bulgularının bilinmesi ve değerlendirilmesi, iş kazalarını önleme yolunda başarı düzeyini arttıran bir faktör olacaktır. Bu açıdan, sektör çalışanlarına örnek olması amacıyla Türkiye'de belirli bir dönem aralığında gerçekleşen iş kazaları incelenmiş, inşaat sektöründeki iş kazalarının azaltılması yönünde çeşitli değerlendirme ve önerilerde bulunulmuştur

When examining last year statistical data in Turkey there seems to be an increase in the number of injury, death, disease and disability cases in workplaces. Construction sector is ranked first among other businesses in terms of sheer numbers of work-related accidents and serious consequences. This study investigates work-related accidents occurred in the construction industry in Turkey. The reasons for the accidents were investigated through the detailed categorisation of numerical distribution of the accident types. Knowing the findings of this research and the evaluation of work-related accidents occurred, will be a factor that increases the level of success towards the prevention of work accidents. In this regard, there have been various evaluations and suggestions.in order to examine sector examples of work-related accidents of workers occurring in a given interval in Turkey towards the reduction of work accidents in the construction sector
INVESTIGATION OF THE REASONS FOR THE ACCIDENTS IN THE CONSTRUCTION SECTOR IN TURKEY