Yayla Gölü (Buldan) ve Rekreasyon Potansiyeli - (:unkn) unknown (My University, 2006)
Bu çalışmada fazla tanınmayan ve daha önçe detaylı bir etüdün yapılmadığı Yayla gölü Çeşitli özellikleriyle ele alınmış, göl çevresinin bir rekreasyon alanı olarak değerlendirilmesiyle ilgili bazı gözlem ve önerilerde bulunulmuştur. Denizli ilinin Buldan ilçesinin sınırları içinde yer alan Yayla gölü, sığ ve küçük alanlı bir göl olup, biyolojik zenginliği nedeniyle birinci derece doğal sit alanı ilan edilmiştir. Göl çevresi, başta Buldan olmak üzere yakın konumda bulunan birçok yerleşim biriminin önemli bir rekreasyon alanını durumundadır.

Lake Yayla is a place that is not known too much and has not been studied in detail before. In this research, it has been examined with some of it's peculiarities and done some observations and propositions aiming that the surrounding of the lake to be appraised as a recreation area. Lake Yayla is situated in the Buldan district of Denizli province. It is a little and a shallow lake and because of it's biological wealth it has been announced as a first degree natural site area. The environment of the lake is an important recreation area of Buldan and many other close residential districts.
Lake Yayla (Buldan)and Recreation Potential
Keywords: Biyoloji; Coğrafya; Otelcilik, Konaklama, Spor ve Turizm