2577 sayılı idari yargılama usulü kanununda öngörülen yeni bir yargılamanın yenilenmesi sebebi: Geçici 9. madde - (:unkn) unknown (My University, 2019)
7103 sayılı Kanunun 23. maddesiyle 2577 sayılı İdari Yargılama Usulü Kanununa eklenen Geçici 9.maddeyle Kanuna yeni bir yargılamanın yenilenmesi sebebi eklenmiş ve Ankara İdare Mahkemeleribu olağanüstü yargı yolunda yetkili ve görevli kılınmıştır. Eklenen hükümde bu yola başvurmak içinözel süreler de öngörülmüş olup, çalışmamızda bu süreler ve sebepler incelenmiş, usule ve hükmünuygulanışına ilişkin meselelere yer verilmiştir.

With the provisional Article 9 added to the Administrative Procedure Code No. 2577,_x000D_ the reason for the retrial was added to the Law. Ankara Administrative Courts are the_x000D_ competent courts for this cumulative remedy. In addition to this, special periods are foreseen._x000D_ In this study, these periods and reasons are examined, the procedures and issues related to the_x000D_ implementation of the provision are undertaken.