İnteraktif reklamlarda tasarım esasları - Zengi, Yusuf Ziya (My University, 2010)
Etkileşim, İnternet, Tasarım, Tasarım öğeleri, Reklam medyaları, Reklam ortamları, Reklamcılık, Reklamlar ÖZET İNTERAKTİF REKLAMLARDA TASARIM ESASLARI Etkileşimin, internet ortamında yayınlanan reklamların başarısında çok büyük rolü olduğu tartışılamaz bir gerçektir. Etkileşim, tüketici ve reklam arasında, geleneksel reklamların kuramadığı bir bağ kurar. Reklamcı ve reklam veren açısından da özellikle denetimin ve geribildirimin çok hızlı, hatta anında olması ve tüketici bilgilerine eskiye nazaran kat kat detaylı ve verimli şekilde ulaşılması, avantajlarını kesin bir şekilde gözler önüne sermiştir. Çalışmamızda, etkileşimin internet reklamları açısından önemi ve internet reklamlarının büyük çoğunluğunu oluşturan interaktif reklamların, şekil ve tasarım yönünden incelenmesi amaçlanmaktadır. Bu amaç doğrultusunda mevcut durum saptamasına yönelik keşfedici araştırma yöntemi ile, interaktif reklamların tasarım sürecinde dikkat edilmesi gereken hususlar ve tasarım öğeleri de ele alınmıştır. Interaction, Internet, Design, Design elements, Advertisement medias, Advertisement mediums, Advertising, Advertisements

DESIGN PRINCIPLES IN INTERACTIVE ADVERTISING There is no argument that interaction has a big role in the success of internet advertisements. Interaction, unlike traditional advertisements, creates a strong bond between consumer and advertisement. From the angle of advertising agencies and clients, relatively fast, even in an instant, control and feedback opportunities and the ability to reach information about the consumers, more deeper in detail and more efficiently are considered to be the main adventages of interactive advertising. In this work, it is aimed to analyze the importance of interaction in internet advertising and the interactive advertisements which consist the vast majority of internet advertisements in terms of form and design . In the light of this goal, the issues that must be considered in the design process of internet advertisements are also discussed using exploratory research method intended to determine the current situation.
Keywords: İnteraktif Reklamcılık; Reklamcılık; Tasarım