Ülkelerin sanayileşmelerinde etkili olan bileşenler - Seyfullahoğulları, Ayhan (İktisadi ve İdari Bilimler Dergisi, 2003)
Bu çalışmanın amacı, ülkelerin sanayileşme sürecindeki duyarlılığını ortaya koyarak, sanayileşmedeki etkili olan bileşenlerin bulunması ve değişkenler arasındaki ilişkilerin saptanmasıdır.