Nadir bir histopataloji: granülomatöz BK virüs nefropatisi - GÖKCE, İBRAHİM; ALPAY, HARİKA (My University, 2022)
BK Virüs (BKV) genellikle immunsupresif tedavi alan böbrek nakilli ve kemik iliği transplantasyonu (KİT)hastalarında enfeksiyonlara yol açar ve asemptomatik hematüri,hemorajik sistit,üreter stenozu ve interstisyel nefrit yapabilir(2).BKV nefropatisi(BKVN) histolojisinde granülom görünümü nadirdir.Bu olgu sunumunda,KİT’ten 2 ay sonra gelişen akut böbrek hasarı(ABH)ile başvuran,patolojisinde nadir görülen granülomatöz nefrit ile prezente olan BKVN sunulacaktır
Keywords: Tıp; Dahili Tıp Bilimleri; Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları; Pediatrik Nefroloji; Sağlık Bilimleri; Medicine; Internal Medicine Sciences; Child Health and Diseases; Pediatric Nephrology; Health Sciences; Klinik Tıp (MED); Klinik Tıp; PEDİATRİ; TIP, GENEL & DAHİLİ; Clinical Medicine (MED); CLINICAL MEDICINE; PEDIATRICS; MEDICINE, GENERAL & INTERNAL; Genel Sağlık Meslekleri; Pediatri; Patofizyoloji; Temel Bilgi ve Beceriler; Değerlendirme ve Teşhis; Pediatri, Perinatoloji ve Çocuk Sağlığı; Dahiliye; Aile Sağlığı; Tıp (çeşitli); Genel Tıp; General Health Professions; Pediatrics; Pathophysiology; Fundamentals and Skills; Assessment and Diagnosis; Pediatrics, Perinatology and Child Health; Internal Medicine; Family Practice; Medicine (miscellaneous); General Medicine; BK virüs; proteinüri; nefropati; pediatrik; kemik iliği nakli