Bilişim çağında nanoteknoloji olgusu ve iletişim sürecine yansımaları - Denizci, Ö. Mert (My University, 2008)
BİLİŞİM ÇAĞINDA NANOTEKNOLOJİ OLGUSU ve İLETİŞİM SÜRECİNE YANSIMALARI Bilişim bilimi teknolojinin gelişimini sadece teknik donanımın dönüşümüyle değil toplumun ve bireyin temel dinamiklerinin dönüşümüyle de ölçer. Bu bağlamda sosyal bilimler alanı da bu dönüşümden büyük pay almaktadır. Bu dönüşüm çerçevesinde toplumun ve bireyselleşen toplum düzeninin yüzünü ne tarafa çevirdiği de önem kazanmaktadır. Şu anda toplumun tüm katmanlarına gerçek anlamında tanıtımı gerçekleşmemiş olsa da, teknolojik anlamda yüzümüzü döndüğümüz taraf nanoteknoloji dünyasıdır. THE CONCEPT OF NANOTECHNOLOGY IN THE INFORMATION AGE AND ITS REFLECTIONS ON COMMUNICATION PROCESS Information science measure the technological development not only by the technical transformation side also by the basic dynamics of human. In this context, social sciences take an interest from this transformation. At this point side of the society and individualization become important. Presently although presentation not to become true at the all layer of the society, at the technological context right side is the nanotechnology.
Keywords: Bilişim; İletişim Teknolojileri; Nanoteknoloji