Sosyalleşme sürecinde kitle iletişim araçları - Akay, İsmail (My University, 2006)
Sosyalleşme sürecinde kitle iletişim araçları incelemeyi ve bu araçların sosyalleşme üzerindeki etkilerine ışık tutmayı amaçlayan araştırma çalışması Türkiye açısından da konuyu ele alarak önemli sonuçlara ulaşmıştır. Sosyalleşmenin (toplumsallaşmanın) ve kitle iletişim araçlarının ayrı ayrı ele alınarak ayrıntılı şekilde ele alınmasını izleyen ilk iki bölümden sonra üçüncü bölümde sosyalleşme sürecinde kitle iletişim araçları ele alınrak bir Türkiye örneği işlenmiştir. Çalışmada kitle iletişim araçları toplumların sosyalleşme süreçlerinin başlamasında devam etmesinde ve yaşamış oldukları kültürleri gelecek kuşaklara aktarılmasında vazgeçilmez unsurlar arasında olduğu belirlenmiştir.

The research study which proposed to held the mass communication in socialization and effect of means of mass communication in process of socialization, reached to important results by analyzing the issue from Turkey point of view. In follow of the first two sections of the study in where the two topics separately, namely the socialization and the means of mass communication, in the third section the means of mass communication in process of socialization are studied with a case studied from Turkey. It is determinde in the research that means of mass communication are inevitably important in starting up and maintenance of socialization processes, besides the conduction of the cultures to the next generations.
Keywords: Sosyalleşme_Kitle İletişim Araçları