Marka Yönetimi Uygulamasının Değerlendirilmesi: Mobil Telekominikasyon Sektöründe Bir Örnek Olay - (:unkn) unknown (My University, 2005)
Özet: 21. yüzyılda yeni dünya düzeni, eski alışkanlıkların yerini almaktadır. Dünya giderek globalleşmekte, bilinen ülke sınırları ekonomik faaliyetler açısından ortadan kalkmakta ve sonuç olarak meydana gelen gelişmeler eskisine oranla çok daha büyük bir boyutta etki yaratmaktadır. İşletmeler ise tüm bu değişim ve gelişim dalgasına ayak uydurmak ve hayatta kalabilmek için mücadele etmek zorundadır. Ancak giderek daha da küçülen dünyada, artan rekabet baskısının da etkisiyle mücadele gücünü bulabilmek ye uzun yıllar hayatta kalabilmek o kadar kolay değildir. İşletmeler mutlak suretle yeni rekabet alanları bulmak ya da sahip oldukları alanda rekabet avantajı yaratmak zorundadır. İşte bu noktada, işletmelere rekabet avantajı sağlayacak en önemli yönetim uygulamalarından biri de marka yönetimidir. Bu çalışmada özellikle son yıllarda artan rekabet yarışında üstünlük sağlayabilmek için gerçekleştirilmesi gereken marka yönetimi uygulamasına değinilmiş ve mobil-telekomünikasyon sektörünün önde gelen işletmelerinden birinde yer alan marka yönetimi uygulaması açıklanmaya çalışılmıştır.

EAbstract: In 21st century, the new system of the world takes the places of the old habits. World is getting global, the economical boundaries of the countries getting to cease and as a result the developments create larger influences in comparison with the past. Companies should adapt this wave of development and change and challenge to stay alive. But it is not so easy for the companies to survive long years and have the strength to challenge under the pressure of intense competition. Companies must find new competition areas and create competition advantage in their own field. At this point, one of the most important management applications that provide competition advantage to the companies is brand management. In this study, the brand management that provides competition advantage to the companies is mentioned and the brand management application of one of the biggest companies in the mobiletelecommunication sector is tried to explain.
Evaluating the Application of Brand Management: A Case Study in Mobiletelecommunication Sector
Keywords: Telekomünikasyon; İşletme