Mikroskopik simülasyon ile dinamik sinyal optimizasyonu - (:unkn) unknown (My University, 2003)
Simülasyon teknikleri, ayrıntılı modeller oluşturabilmenin yanı sıra; sahada yapılması gereken denemelerin daha emniyetli, daha ucuz ve daha hızlı bir şekilde yapılabilmesine imkan sağlamaktadır. Sinyalize kavşaklarda bir dinamik sinyal optimizasyon modeli kullanılarak sağlanan performans gelişmeleri, bu çalışma ile, trafik akımlarının Weidmann taşıt takip modelini esas alan bir mikroskopik modele göre simule edildiği VISSIM simülasyon ortamında değerlendirilmiştir. Bu amaçla yapılan testler, gerek dinamik ve gerekse sabit zamanlı kontrol modelleri için, ayni trafik şartlan dikkate alınarak tekrarlanmıştır. Simülasyon programının her biri 3-saatIik süreyi kapsayan testler boyunca ürettiği taşıt başına ortalama gecikme, taşıt başına ortalama duruş sayısı ve kavşak kapasitesinin kullanımına ilişkin performans verileri, 10 ar dakikalık aralıklarla alınarak grafikler halinde sunulmuş ve değerlendirilmiştir.

Simulation techniques allow us to handle much more detailed models than the theoretical analysis do, and so permit cheaper, safer and more rapid experiments than are possible by actual field experiments. To evaluate the performance developments by using a dynamic signal optimization model at signalized intersections, VISSIM that is a microscopic simulation programme based on Weidmann car following theory has been used in this study. For this purpose simulation-based tests have been realized under the same traffic conditions both for dynamic and fixed time signal control models. Through the 3-hours of simulations; average delays, average number of stops and intersection capacity usage data which are accepted from VISSIM in 10 minute intervals have been arranged in different graphics to show and evaluate the performance developments.
Dynamic signal optimization by using a microscopic simulation programme
Keywords: Mühendislik, Makine