Klasman ve Bölge Futbol Hakemlerinin Sosyo-Ekonomik Durumları ve Sorunları - (:unkn) unknown (My University, 2005)
Bu çalışmanın amacı Edirne bölgesi klasman ve bölge futbol hakemlerinin sosyo-ekonomik durumlarını ve sorunları belirlemektir. Bu amaçla çalışmaya Edirne bölgesinde bulunan ve faal olarak hakemlik yapan futbol hakemleri (N=35) çalışmaya dahil edilmiştir. Çalışmaya katılan hakemlerin sosyo-ekonomik statü ve sorunlarını belirlemek için survey yöntemi kullanılarak 28 soruluk bir anket uygulanmıştır. Elde dilen veriler SPSS for windows programında analiz edilmiş ve verilerin "X", "SS" ve frekans (yüzde) değerleri tespit edilmiştir. Sonuç olarak; Edirne ilinde hakemlerin çoğunluğu hakemlik yaptıkları branşı daha önceden yapmış, eğitim düzeyi yüksek ve kendilerini geliştirmede çaba içinde olan insanlar olarak görülmektedir. Görev yaptıkları yerlerin uygun şartlarda olamamasına ve maç ücretlerinin yetersizliğine rağmen hakemliği bir iş olarak değil, amatör bir anlayışla yapmaktadırlar.

The purpose of the study was to determinate the social status and problems of classifying referees and region referees in Edirne City. Totally 35 classifying referees and region referees in Edirne City were participiated to the study. Survey method which a questionnaire including 28 questions was used to determinate the social status and problems of referees.Data in this study was analysed by using SPSS Program for Windows and descriptive statistics and frequencies (X and SS). As a result, it was shown that lots of referees are graduated from university or still student. In spite of taking the low price for the match and being insufficient fields, they have known their responsibilities and made their duties with understanding the amateur.
Social Status and Problems of Classifying and Region Referees
Keywords: İşletme Finans