Sosyal refah devletinin bir unsuru olarak Türkiye’de sosyal güvenlik sisteminin yeniden yapılandırılması - Bilgebay, Salih Kıvanç (My University, 2006)
SOSYAL REFAH DEVLETİNİN BİR UNSURU OLARAK TÜRKİYE’DE SOSYAL GÜVENLİK SİSTEMİNİN YENİDEN YAPILANDIRILMASI Sosyal refah devletinin en önemli unsurlarından biri olan sosyal güvenlik, insanoğlunun toplum olarak yaşamaya başladığından beri ihtiyaç duyulan bir olgu olarak hep var olmuştur. Toplumlar geliştikçe sosyal güvenlikte toplumlarla birlikte gelişmiştir. Bu gelişmeler neticesinde bir takım sorunlar da ortaya çıkmıştır. Ülkemizde de bu gelişmeler neticesinde sosyal güvenlik sistemiyle ilgili olarak ekonomik sorunlar ortaya çıkmıştır. Bu çalışma ile ortaya çıkan sosyal güvenlik açıklarının Türkiye ekonomisi üzerinde yarattığı etkiler incelenerek bu kurumların yeniden yapılandırılması ile ilgili olarak öneriler sunulmaya çalışılmıştır. Sistemin bu biçimde daha sürdürülemeyeceği açıktır. Sosyal güvenlik kuruluşlarının yeniden yapılandırılması gereğinin ortaya çıkmasının temel nedenleri arasında, erken yaşta emeklilik, kötü yönetim gibi nedenler yatmaktadır.
Keywords: Sosyal Güvenlik_Türkiye; Sosyal Refah_Sigortalar