Neoliberalizmin minimal devlet yaklaşımına bir eleştiri - (:unkn) unknown (My University, 2009)
Bu çalışmada, 1980’li yıllarla birlikte yeni bir görünüme bürünen liberalizmde, devlete atfedilen yeni rollerin sorgulanması amaçlanmaktadır. Kapitalist sistem ve devlet arasındaki ilişkinin tarihsel perspektiften gelişimine bakılarak ilişkinin boyutları, süreç içinde değişen rolleri, devletin kapitalist gelişme sürecindeki etkisi ve etkinliği, merkez ve çevre ülkelerde minimal devlet anlayışının uygulanma pratikleri gösterilmeye çalışılacaktır. Çevre ülkelere, devletin ekonomik anlamda küçülmesine yönelik pek çok uygulama önerilmesine ve bu önerilerin hayata geçirtilmesine rağmen, gelişmiş merkez ülkelerdeki pratiğin farklı oluşu ile zaman içinde devletin geleneksel rolleri yerine, benzer boyutta bir etkinlikle, ancak ekonomide farklı roller almak durumunda olması vurgulanmak istenmektedir.

The aim of this article is to criticize the new role of the state in the neoliberal era of 80s. The dimension of the relation between the state and the capitalist system, the changed role of the state during the period, the efficiency and the influence of the state in capitalist development, the difference of the minimal state practice in the center and periphery are tried to be emphasized in its historical context. Even it is advised to peripherial countries to minimize the role of the state ineconomy. It should not have been applied for the Central economies, This challange is to be emphasises.
A critics to minimal state approach of neoliberalism
Keywords: İktisat; Tarih; Siyasi Bilimler