İHAM’IN İŞARET ETTİĞİ YAPISAL SORUN: ZORUNLU DİN EĞİTİMİ - (:unkn) unknown (My University, 2014)
İHAM’ın Eylül ayı içinde verdiği zorunlu din eğitimi kararı, iç hu- kuk açısından belirleyici nitelikte bir yargı kararı olmasına rağmen sa- dece politik eksende tartışılmış olup din eğitimi ile ilgili mevcut düzen- lemeler ve konu hakkında daha önceden verilen mahkeme kararları üze- rinde fazla durulmamıştır. Oysa Türkiye’de din eğitimi İHAM kararında da vurgulandığı gibi uzun bir geçmişe dayanan yapısal bir problem olup zorunlu eğitime ilişkin sistemde politik gerekçelerle yapılan değişiklik- lerle daha da sorunlu bir hal almıştır.

ECHR’s compulsory religious education decision which was handed down in September, has been only discussed in a political axis without considering earlier court decisions and current regulations on the topic, although it is a important judicial decision that should determine national law. However, religious education in Turkey is a stuctural problem which is based on a long history as highlighted in EUCR decisions and it has become more problematic with the changes in the system of compulsory education which were made for political reasons.
THE STRUCTURAL PROBLEM POINTED BY ECHR: COMPULSORY RELIGIOUS EDUCATION
Keywords: Hukuk