Veri yapılarının WEB tabanlı eğitimi - Ergüzel, Türker (My University, 2002)
Bu çalışmada bilgisayar bilimlerinin bir konusu olan veri yapıları dersi C++ programlama dili kullanılarak, WEB tabanlı eğitim materyali hazırlanmıştır. Bölüm 1'de Tezin amacı, bilime ve uygulamaya katkısı ve kullanılan materyaller ile yöntem ele alınmıştır. Bölüm 2'de WEB tabanlı eğitimin temel özellikleri, kullanım alanları gerçekleştirilmesine kadar geçen süreçteki evreler, klasik eğitime göre öğrenci veya öğretmene getirdiği üstünlükler veya klasik öğretimden eksik yanları ele alınmıştır. WEB tabanlı eğitim çalışmaları ile ilgili yurdumuzda ve yurt dışındaki çalışmalardan örnekler verilmiştir. Bölüm 3'te web sayfasının tasarımı sırasında kullanılan animasyonların hazırlanması, test ve cookielerin çalışma mantığı ile download edilen dosyaların kullanımına ilişlin açıklayıcı bilgiler verilmiştir Bölüm 4'de oluşturulan alt yapı beraberinde veri yapıları konusu C++ programlama dili kullanılarak WEB tabanlı eğitime aktarılması anlatılmıştır. Konu içerikleri, WEB tabanlı eğitim kriterlerine uygun olarak seçilen şu üniteleri kapsamaktadır. C++ hakkında genel bilgi , veri yapıları ve C++ sınıfları, container sınıfı, pointerlar ve dinamik diziler, linked lists, yığınlar, recursive fonksiyonlar ,tree yapıları, arama, sıralama olmak üzere 10 konu incelenmiştir. Çalışma içeriği; animasyonlar, şekiller, yazılı anlatımlar ile yapıldıktan sonra öğrencinin öğrenme düzeyinin istenen seviyede olup olmadığını ölçen ve her konu sonunda, konu ile ilgili bilgileri sınayan testler ile desteklenmiştir. Bu çalışmalar sırasında sayfa tasarımında Macromedia Dreamweaver 4.0, animasyonlarda Macromedia Flash 5.0 ve C++ program uygulamaları için Microsoft Visual C++ 6.0 kullanılmıştır. Bölüm 5'te ise WEB tabanlı eğitimin uygulama sürecinde öğrenmeye sağlayacağı katkı ele alınmıştır.
Keywords: Bilgisayar programlaması; Bilgisayar sistemlerinde veri; Elektronik Bilgisayarlar; Genel Konular; Veri Tabanları; Veri yapıları