Korunmaya muhtaç çocukların eğitimi - Oktay, Ayla (Eğitim Bilimleri Dergisi, 1989)
Ünlü uzman John Bowlby'e göre, yüzyılımızda psikiyatrinin gösterdiği önemli gelişmelerden biri, çocuğun hayatının ilk yıllarında anne babasından gördüğü bakımın kalitesinin onun gelecek yıllardaki ruh sağlığında son derece önemli rol oynadığı konusunda ortaya konulan bulgulardır (Bowlby, 1955).