7-12 yaş çocuğunun karakter eğitimi açısından ailenin etkisi - Çelik, Nesibe Gülşen (My University, 2010)
Karakter Eğitimi, Aile, Değer, Ahlak ÖZET Bu araştırma ile 7-12 yaş çocuğunun karakter eğitimine ailenin etkisi tespit edilmeye çalışılmıştır. Öncelikle araştırılan yaş grubundaki çocukların tüm gelişim özellikleri incelenirken, bu incelemeye karakter ve karakterle ilgili kavramları açıklayarak devam edilmiştir. Söz konusu araştırmamız pedagoji, sosyoloji, psikoloji ve eğitim alanlarının kapsamına girdiğinden bu alanlara ait pek çok kavramı kapsamaktadır. Bu çalışma alanları modern dönemde ortaya çıktığı için modern dönem düşünürlerinin karakter eğitimi hakkındaki fikirleri incelenmiştir. Bunun yanı sıra araştırma, “İlköğretim Din Kültürü Ahlak Bilgisi Öğretmenliği Bilim Dalı”nda yapıldığı için, karakter eğitiminin din eğitimindeki yeri de belirginleştirilmiştir. Son olarak ailenin çocuğun karakterine ne tür etkilerde bulunduğunu ve çocuğun karakterinin nasıl daha iyi bir yöne kanalize edilebileceği tespit edilmiştir. Bütün bu incelemeler ile, toplum açısından önemi tartışmasız olan ailenin, çocukların karakterini hangi yönlerden ve hangi şekillerde etkilediğine dair derli toplu bir tablo ortaya konulmaya çalışılmıştır. Karakter Eğitimi, Aile, Değer, Ahlak Schlüsselwörter : Charaktererziehung, Familie, Wert, Ethik, Moral ÜBERSİCHT Mit dieser Arbeit wurde die Feststellung der Wirkung der Familie auf Charaktererziehung von Kindern im 7-12 Lebensjahr erzielt. İn der ersten Linie wurden die physischen Entwicklungseigenschaften von Kindern dieses Lebensalter untersucht und mit der Untersuchung der charakter und bezüglichen Begriffen fortgesetzt. Da unser Untersuchung sich einen Platz in den Bereichen Pädagogik,Soziologie,Psychologie und Erziehung findet, beinhaltet sie auch sämtliche Fachbegriffe. Die angesprochenen Bereiche sind in der modernen Zeit aufgetreten und daher wurden die Ansichten der modernzeitlichen Philosophen überprüft. Zum Schluss wurde idetifiziert welche Wirkungen der Familie auf Charakterentwicklung des Kindes hat und wie der Charakter des Kindes in bessere Richtungen kanilisiert werden kann. Mit den Untersuchungen ist man bemüht ein ordentliches Bild zu vorlegen, welchen Richtungen und in welchen Formen der Familie, dessen Bedeutung angesicht der Gesellschaft unbestritten ist, auf Charakterentwicklung der Kinder einwirkt.
Keywords: Din Eğitimi; Karakter Eğitimi