Satın Alma Gücü Paritesinin Geçerliğinin Sıfır Frekansta Spektrum Tahmincisine Dayanan Birim Kök Testleri ile İncelenmesi - (:unkn) unknown (My University, 2006)
Özet: Serilerde birim kökün varlığının için test edilmesinde, varolan Dickey-Fuller birim kök testlerinin yanında spektral tahmin yöntemlerine dayanan birim kök testleri de bulunmaktadır. Bu testler sıfır frekansta spektrum tahmincisine dayanmaktadır. Bu çalışmada amaç, satın alma gücü paritesinin geçerliliği hem Türkiye hem de Birleşik Krallık için Phillips-Perron ( PP,1988), Kwiatkowski, Phillips, Schmidt ve Shin (KPSS, 1992) ve Elliot, Rothenberg ve Stock Nokta Optimum (ERS, 1996) testleri ile analiz etmek ve test sonuçlarını karşılaştırmaktır. Çalışmada mutlak satın alma gücü paritesinin hem Türkiye hem de Birleşik Krallık için geçerli olmadığı sonucuna varılmıştır.

Abstract: For testing a series for presence of a unit root, there are unit roots tests which are based on spectral estimation methods in addition to the existing Dickey Fuller Tests. These tests based on the estimator of the spectrum at frequency zero. In this study, the aim is to analyse the validity of purchasing power parity for both Turkey and United Kingdom using by Phillips-Perron (PP,1988), Kwiatkowski, Phillips, Schmidt and Shin (KPSS, 1992) ande Elliot, Rothenberg and Stock Point Optimal (ERS, 1996) Tests, and to compare the tests’ results. We found that absolute purchasing power parity doesn’t hold for both Turkey and United Kingdom.
Keywords: İktisat; İşletme