Türkiye turizm politikasının shift-share analizi - (:unkn) unknown (My University, 2012)
Bu çalışmada Türkiye turizmindeki gelişmeler shift-share tekniği ile analiz edilmiştir. Analiz sonucu ortaya çıkan sonuçlarla Türkiye 'nin son yıllardaki turizm politikası değerlendirilmiştir. Analiz sonuçlarına göre, Türkiye ele alınan ülkeler içerisinde tüm bölgelerden gelen turist sayısında ciddi bir pay artışı sağlamıştır. Bu pay artışı özellikle Avrupa ve Asya bölgesinden gelen turistlerde daha dikkat çekicidir. Fransa, israil ve Güney Kıbrıs pay kaybına uğrarken, Çek Cumhuriyeti ve Yunanistan paylarını az da olsa arttırmışlardır. Bu pay dönüşümleri bölgeler bazında analiz edilmiştir.

In this study, the developments in Turkish tourism are to be analyzed by use of shift-share technique. Turkish tourism politics in recent years can be appraised by use of the analyses results. According to the analyses results, the tourist number in Turkey coming from all regions has share increased. This share increase is remarkable in tourists coming from especially Europe and Asia. Meanwhile the share decrease in France, Italy and South Korea has appeared, Greece and Czech Republic raised their shares a few. These share transitions are analyzed on the basis of regions.
The shift share analysis of Turkish tourism politics
Keywords: Otelcilik, Konaklama, Spor ve Turizm; Uluslararası İlişkiler