Din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmenlerinin seçmeli kuranı kerim, hz. Muhammed'in hayatı ve temel dini bilgiler derslerine ilişkin öz algıları - (:unkn) unknown (My University, 2014)
Bu araştırma Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmenlerinin Seçmeli Kurân-ı Kerîm, Hz. Muhammedin (sav) Hayatı ve Temel Dini Bilgiler derslerine yönelik öz algılarını ortaya koymayı amaçlayan bir alan araştırmasıdır. Araştırmaya 2012 yılında Türkiyenin çeşitli illerinde görev yapan 806 Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni katılmıştır. Araştırmada veri toplama aracı olarak anket kullanılmış ve bu anketin geliştirilmesinde daha önce yapılan bilimsel çalışmalardan ve din eğitimi alanında çalışan akademisyenlerden faydalanılmıştır. Araştırma sonucunda elde edilen bulgular cinsiyet, hizmet süresi ve mezuniyet durumu değişkenlerine göre çözümlenmiş ve değerlendirilmiştir. Değerlendirme sonucunda bu değişkenlere göre bazı alanlarda farklılaşmaların olduğu, genel olarak ise öğretmenlerin kendi yeterliliklerini çoğunlukla iyi olarak nitelemelerine karşın %89unun seçmeli derslerle ilgili hizmet içi eğitime ihtiyaç duyulduğunu ifade ettikleri görülmüştür.

This field research studied the self-perception of teachers of the course Culture of Religion And Knowledge of Ethics about the new elective courses Qur an , The Life of Prophet Muhammed (pbuh) and Basic Religious Knowledge . Participants in the research included 806 teachers working in Turkey, in 2012.The data for the study were collected with questionnaires created with the aid of prior academic research and religious educators. The study analyzed and evaluated its findings under the headings of: sex (male or female); number of years taught; and education. Teachers generally said that their capability is enough but in-service training is necessary (%89 of teachers).
Self-perception of teachers of the course culture of reli- gion and knowledge of ethics about the new elective cour- ses qur an , the life of prophet muhammed (pbuh) and basic religious knowledge