Tümörde spesifik olarak etkinleşecek disülfit köprülü dimerik tetrapirolik fotosensitizerlerin sentezi ve biyolojik aktivitelerinin - Yurttaş, Asiye (My University, 2017)
Fotodinamik tedavi (PDT) kanser tedavisinin cerrahi müdahaleye gerek kalmadan minimum zarar ile yapılabileceği alternatif bir yoldur. ABSTRACT Photodynamic therapy (PDT) is an alternative way to do cancer treatment nonsurgically with minimum harm.
Keywords: Araştırma; disulfide bridge; disülfit köprüsü; fotodinamik tedavi; Ftalosiyanin; Kanser; Kimya, Tıbbi; liposome; lipozom Phthalocyanine; photodynamic therapy; Tedavi; tumor-specific activation; tümöre özgü etkinleşme