Türk basınında dağıtım kanalları - Gül, Figen (My University, 2002)
Okuyucularına doğru ve güvenilir haberleri zamanında ulaştırmayı görev edinmiş basın işletmeleri açısından dağıtım, pazarlama çabalarının sonuçlandırılmasında vazgeçilmez bir fonksiyon olmakla birlikte aynı zamanda ilgili işletmeleri kayıplara uğratabilecek faaliyetler bütünüdür. İşletmelerin dolayısıyla ekonominin gelişmesinde de vazgeçilmez rolü olan dağıtım fonksiyonunun önemi, gerek ekonomik ve sosyal alanlarda kaydedilen gelişmeler gerekse dağıtım ile ilgili maliyetlerin artması nedeniyle giderek artmıştır. Günümüzde basın işletmelerinin amaçlarına ulaşmasında dağıtım fonksiyonunun kazandığı önem dikkate alınarak, Türk Basınında Dağıtım Kanalları konusu çalışma alanı olarak belirlenmiştir. Çalışmada; Dağıtım, Dağıtım Kanalları kavramları açıklanarak, Basın İşletmelerinde ki Dağıtım Süreci üzerinde önemle durulmuştur. Bunların dışında dağıtımın geçmişten günümüze nasıl bir gelişme sergilediğini ortaya koymak için, Türk Basınında dağıtımın tarihsel gelişimi ile birlikte kullanılan Dağıtım Sistemlerine değinilmiştir. Tüm bunlara bağlı olarak da dağıtım sistemine işlerlik kazandırmak suretiyle, basın sektörünün gelişimini desteklemek ve takip etmek amacıyla basın sektöründe dağıtım alanında yetkili kişilerle görüşülmüş ve dağıtımdaki sorunlara ilişkin çözüm önerileri saptanmıştır. Çalışma teorik ve pratik bilgilerin bütünleştirilerek yorumlandığı ve önerilerin sunulduğu sonuç kısmı ile tamamlanmıştır.

The distribution of press administration vision, which transmit true and trustworthy news in an news in an exact time to It's readers is not only a function which can not be given up in resulting of the marketing efforts and also It's a whole activity that expose administrations to casualities in both material and moral vision. For this reason distribution in economic and social parts nor the increasement of the costs connected with it. If we look at the importance of the functions of distribution to reach the aims off press administration and Chanells of Distribution in Turkish Press becomes as a studying part. In this study explaning the distribution, the channels of distribution concepts and I had to have look at the time in the distribution of press administration. Beside these things, to put forward that now the distribution exhibit a development from previous time up to now, besides the historical development in Turkish Press, they talked about the systems which are using in the distribution. Connecting with all of these, to give functioning to the distribution system and to give support and follow the press sector with these ways, I talked by authorized persons and find effective solutions to this study is compled by integrating the explanation of theoretical and pratical knowledges together with the proposals given at the last part.
Keywords: Basın Türkiye; Dağıtım kanalları; Dağıtım Kanalları-gazeteler; Genel yönetim; Pazarlama yönetimi