ARAPÇA'DA MEÂNÎ (SEMANTİK) AÇISINDAN ATIF (BAĞLAMA) EDATLARI - (:unkn) unknown (My University, 2012)
Atıf (bağlama), ilgili edatları vasıtasıyla kelime gruplarını veya cümleleri biçim ya da anlam yönüyle birbirine bağlamaktır. Tekrarı önlemek ve gereksiz uzatmaların önüne geçmek amacıyla başvu- rulan atıf (bağlama) operasyonu bütün diller için geçerli bir ol- gudur. Bütün dillerde atıf edatları dil mekanizmasına hareketlilik kazandıran ve önemli açılımlar getiren unsurlardır. Arapçada zengin bir kullanım alanına sahip olan ve ifadeye önemli açılım ve nüanslar yükleyen atıf edatlarının tanınması dile hâkimiyetin önemli bir kanıtıdır. Bu makalede, Arapçadaki atıf edatları seman- tik açıdan yorumlanmaya çalışılacaktır.

Atf (conjunction) means to connect clauses or sentences or to co- ordinate words in the same clause by means of some words. Atf (conjunction) is used in all languages in order to avoid repetitions and unnecessary extensions in sentences. In all languages con- junctions bring dynamism and contribute to the richness of lan- guage. Therefore to know conjunctions which have a rich usage in Arabic is an important evidence for the recognition of Arabic lan- guage. In this article Arabic conjunctions will be studied and ana- lyzed semantically.
Coordinating conjunctions (Atf) in Arabic from a Semantic Perspective
Keywords: Din Bilimi