Youth political participation in the Malaysia House of Representatives - Zulbahar, Imaduddin Rabani Bin (My University, 2021)
Bu makale, Malezya Temsilciler Meclisinde veya ülkedeki en yüksek yasama organı olan 'Dewan Rakyat'a gençlerin siyasi katılımını araştımayı amaçlamaktadır. Bu araştırma, ülkedeki Parlamento Üyesi (milletvekili) olarak gençlerin düşük siyasi katılımının arkasındaki nedeni ve bu zorlukların ve engellerin üstesinden gelmenin yollarını araştıracaktır. Spesifik olarak, bu araştırma makalesi, Malezya Alt Meclisi'ndeki düşük genç siyasi temsilinin arkasındaki nedeni ve bu sorunun üstesinden gelmenin hangi yollarını araştıracaktır. Bu çalışmada durum çalışması yaklaşımının kullanıldığı nitel araştırma metodolojisi uygulanmıştır. Bu tezin bulguları, genç siyasi elitler, genç STK liderleri ve uzmanlardan oluşan 13 bilgi kaynağıyla yapılan yarı yapılandırılmış görüşmeler yoluyla, gençlerin siyasi katılımın düşük olmasının temel nedenlerinin siyasi partiler, sosyoekonomik ve siyasi kültür olduğunu ortaya koymuştur. Malezya Temsilciler Meclisi. Buna ek olarak, bu tez aynı zamanda siyasi bilginin yanı sıra siyasi partilerin de Malezya Temsilciler Meclisi'nde gençlerin siyasi katılımını geliştirmek için önerilen yollar olduğunu ortaya koymuştur.

This paper aims to discover the youth political participation in the Malaysia House of Representatives or the Dewan Rakyat which is the highest legislative body in the country. Specifically, this research paper will explore the reason behind the low youth political representation in the Malaysia Lower House and which ways that can overcome this problem. The qualitative research methodology using the case study approach was implemented in this study. Through the semi-structured interviews of 13 informants which comprised of young political elites, young NGO leaders and experts, the findings of this thesis revealed that political parties, socioeconomics, and political culture are the main reasons that led to the low youth political participation in the Malaysia House of Representatives. In addition to that, this thesis also found out that, political parties, as well as political knowledge, are the ways that were recommended to improve the young people’s political participation in the Malaysia House of Representatives.
Keywords: Dewan Rakyat; gençlik; genel seçim; generalelection; International relations; Malaysia; Malaysia House of Representatives Dewan Rakyat; Malezya; Malezya Temsilciler Meclisi; Member of Parliaments; Parlamento Üyesi; political parties; Political science; Siyasal bilim; Siyasi katılım; siyasi partiler Political participation; Uluslararası ilişkiler; youth