Türkiye’de değişen radyo dinleme alışkanlığı ve özel radyolarda radyo tiyatrosu - Doğan, Serhat (My University, 2017)
Teknolojinin baş döndürücü bir hızla gelişmesi kitle iletişim araçlarını büyük bir gelişim ve değişimin içerisine soktu. Geniş kitleleri etkileyen bu araçların gelişmesi birçok yeniliği de beraberinde getirdi. Örneğin, 1900’lü yılların başında sabit mekanlarda dinlenebilme imkanı olan radyo, zaman içerisinde hantallığından kurtularak cep telefonlarına kadar girmeyi başardı. Yıllar içerisinde teknolojik gelişmeye bağlı olarak radyo, dinleme alışkanlığını değiştirerek yeni kültürel özellikler kazandırdı. Bu tez çalışmasında kitle iletişim araçlarından biri olan Radyonun, hem dinlenme süreci hem de programları arasında yer alan radyo oyununa yer verilme süresi incelenmiştir. Aynı zamanda TRT ve TGRT FM ile NTV RADYO yayınları incelenmiş ve radyo oyunları üzerinde durulmuştur. Televizyon, Radyo, Özel Radyo, Radyo Tiyatrosu, Tiyatro, Medya

The development of technology at a dizzying pace has brought mass media into a major development and change. The development of these vehicles, which affect large quantities, brought many innovations together. For example, at the beginning of the 1900s, the radio, which could be rested at a fixed location, managed to get rid of the cumbersome time and get in to mobile phones. Over the years, depending on technological progress, the radio has changed its listening habits and brought new cultural features. In this thesis, Radyoun, which is one of the mass communication tools, investigated the period of radio play which is included between the rest process and its programs. At the same time, TRT, TGRT FM and NTV RADIO broadcasts were examined and radio games were emphasized. Television, Radio, Private Radio, Radio Theater,
Keywords: İletişim; Radyo; Radyo yayınları; Sosyal yönler; Türkiye