Acquıred lymphangiectasis: A case report (major hallmarks in its differential diagnosis from lymphangioma circumscriptum) - (:unkn) unknown (My University, 2007)
Edinsel lenfanjektazi skar oluşumuna bağlı oluşan, yüzeyel lenfatiklerin dilatasyonu ile karakterize bir lezyondur. Sıklıkla yetişkinlerde radyoterapi ve cerrahi işlemimin geç komplikasyonu olarak ortaya çıkar ve histolojik olarak lenfangioma sirkumskriptumdan ayrılması zordur. Hastalarda genellikle radyoterapi uygulanan ya da uygulanmayan cerrahi işlemden yıllar sonra kronik lenfödematöz bölgede çok sayıda şeffaf veziküller oluşur. Biz cerrahi işlemden 17 yıl sonra oluşan bir edinsel lenfanjektazi olgusu sunmaktayız. Lezyonlar sol subaksiller bölge yerleşimliydi. Olgumuz literatürde operasyon sonrası bu kadar geç evrede oluşan ilk yayın olma özelliği taşımaktadır.

Acquired lymphangiectasis is a superficial lymphatic dilatation caused by a wide range of scarring processes. Histologically indistinguishable from lymphangioma circumscriptum and commonly occurs in adults as a late sequel of surgery and radiation therapy. Patients usually present with numerous translucent vesicles in a chronic lymph edematous area several years after surgery with or without radiation therapy. We report a case of acquired lymphangiectasis, happened 17 years after the surgical intervention. Lesions were located the left subaxillary region. This is the first case that is reported so late in the literature after the surgery.
Edinsel lenfanjektazi: Olgu sunumu (lenfanjioma sirkumskriptumdan ayırıcı tanısında belirleyici özellikler)
Keywords: Genel ve Dahili Tıp