Göç ve güvenlik ilişkilerinde yeni dönem: Salgınla mücadele - BELDER, FERİT (My University, 2023)
Güvenlik çalışmalarında göçün sorunsallaştırılması yeni bir olgu olmamasına rağmen göçün değişen dinamikleri güvenlikleştirme modellerinin de değişime uğramasına sebep olmaktadır. İnsan hareketliliği ve sınır kontrolleri üzerine Covid-19 salgınının etkilerini tartışmayı amaçlayan bu metin, öncelikle pandemi öncesi göç-güvenlik tartışmalarının tarihsel bağlamını, temel referanslarını ve eleştirilerini güvenlikleştirme yaklaşımı perspektifinden ortaya koyacaktır. Çalışmanın ikinci bölümünde ise pandemi döneminde devletlerin sınır pratiklerinde meydan gelen değişimler ve bu değişimlerin göç-güvenlik ilişkilerine etkileri üzerine odaklanılacaktır.

Even though the securitization of migration is not a new phenomenon in the security studies, the changing dynamics of migration have been changing the ways of securitization. This paper aims to discuss the impacts of the Covid-19 pandemic on the human mobility and border controls. To do so, it first examines the pre-pandemic history of the migration- security relations, the core aspects, and critics from the viewpoint of securitization. In the second part, it focuses on the changes in states’ border controls and their effects on the migration- security relations.
A new era in migration and security relations: struggle with the pandemic
Keywords: Pandemic; Covid-19; Migration; Security; Border Control; Pandemi; Göç; Güvenlik; Sınır Kontrolü