Endüstri meslek lisesi metal işleri bölümü laboratuvar uygulamaları kaynak işlem yapraklarının geliştirilmesi, bilgisayar ortamında çizimi ve maliyet analizleri - Erciyes, Hasan Ali (My University, 2005)
Biz bu çalışmamızda sözü edilen Endüstri Meslek Liseleri Metal Eğitimi Kaynakçılık Beceri Eğitiminin yenilenmesi amacı ile bazı görüşler getirdik. Bu görüşlerin temel amaçları şöyledir: 1.Programın beceri işlem yapraklarında aynı becerilerin tekrarlanmasından ziyade yeni becerilere yer vermek; 2.Eski program ile yeni zaman dilimleri bakımından karşılaştırıp daha randımanlı zamanı belirlemek; 3.Eski işlem yaprakları çizimi ile yeni çizim tekniklerini karşılaştırıp daha kullanışlı bir çizim modeli çıkarmak; 4.Eski ve yeni programın yeni ekonomik maliyet analizi yapmak; 5.Meslek Lisesi Öğretmenleri ile endüstrinin işveren ve çalışanların görüşlerini bu tezle yansıtılmasını sağlamak; 6.Öğrencinin eğitime canlı katılmasını ve sonuç testleri ile kendini sınamasını sağlamaktır.

We have forwards with this work renewal of the training the sweat of the Metal at the vocational school Our projects with this work is: The ability with the training of the sweat of the Metal verb serums and renewal. Principle the thought are: 1.Teach a new abilities instead of the repetition of the same ability. 2.The new programme and old one must be compared in the sense of the time and to find a way for the development of a productive new programs. 3.The technical indications of the old funtion of leaf must be compare with the new technique and improve a better modell. 4.The old and new programe must be veriyfied again in the sense of the cost. 5.During the preparation of these programme thought of the teachers of the vocational training schools and specialists of the industry must be taken in to consideration. 6.The pupils must participate to informing directly. So that they can examine themself.
Keywords: Metal İşleri-kaynak