Ofset baskıda yüzey düzgünlüğünün geri dönüşümlü kâğıtlardaki tram ton değerlerine etkisi - (:unkn) unknown (My University, 2010)
Normal bir kağıt hamuru hazırlanması aşamasında, birincil lifler kullanılır ve bu lifler uzun ve kısa liflerden oluşmaktadır. Geri dönüşümlü kağıtların üretim aşamasında, kağıt hamuru hazırlanırken hem birincil lifler hem de ikincil lifler kullanılmaktadır. İkincil lifler daha önceden kullanılmış, pre- consumer (tüketim öncesi) ve post-consumer (tüketim sonrası) olarak adlandırılan liflerdir. Yalnız bu lifler daha önce işlem gördüğü için, birincil lifler kadar formal değildir. Bu çalışmada; birinci hamur ve farklı lif yapılarına sahip olan çeşitli geri dönüşümlü kağıtlar üzerine, birinci hamur baskılarda en çok kullanılan çıkış çözünürlükleri olan 133lpi ve 175 lpi değerleri ve %20, %50 ve %70'lik tram ton değerleri mevcut olan baskı kontrol şeridi kullanılmıştır. Basılan tram ton yoğunlukları elektron mikroskobu ile büyültülerek, tram ton değerlerinin her iki baskı çözünürlüğündeki sonuçlarında, görsel olarak farklılıklar tespit edilmiştir. Geri dönüşümlü kağıtlar üzerine yapılan baskıda yüzey pürüzlülüğünün tram ton değerlerine ve mürekkep dağılımına etkisi incelenerek uygulayıcıların hizmetine sunulmuştur

In the production of normally paper pulp, primary fibers are used. This fibres are consist of both long fibres and short fibres. In recycled paper production however, both primary fibres (short and long fibres) and secondary fibres are used. Secondary fibres divide into pre-consumer and post-consumer fibres. However these fibers are not as formal as primary fibers because of the re-processing. In this study, the differences in the dot area in offset printing applied to 1st.Pulp and various recycled papers that have differing fibre structures have been identified. With this intention, 133 lpi and 175 lpi output resolutions are widely used for 1st.Pulp and dot gains of 20%, 50% and 70% in test materials have been obtained. With the aim of examining the effect of dot area in printing on recycled papers, enlarged images taken from the scanning electron microscope (SEM) were used. As a result, how does the dot area effect of the differences between the fibre structure and surface roughness of recycled papers, are determined in this study.
The effects of the surface roughness on the dot area of recycled papers in offset printing