Reklam stratejisi oluşturma süreci ve açık hava reklamlarında yeni medyanın kullanımı - Yaral, Yiğit Tolga (My University, 2012)
ıkhava Reklamcılığı, Yeni Medya ÖZET REKLAM STRATEJİSİ OLUŞTURMA SÜRECİ VE AÇIKHAVA REKLAMLARINDA YENİ MEDYANIN KULLANIMI İnsanoğlu dünyada medeniyetini genişlettiği tarih boyunca her dönemde kültürel, sosyal, bilimsel kavramlar çerçevesinde düşünsel ve pratik anlamda kendini geliştirmeye ve medeniyetini ileriye taşımaya çalışmıştır. Reklamcılık ve reklamcılığın bir mecrası olan açıkhava ortamında yaşanan gelişmeler, üretimin büyük sermaye grup ve markalarına kaldığı ve tüketimin bireyselleştiği günümüzde, kendine yeni yöntemler bularak hedef kitlesi olan tüketici gruplarını etkilemeye çalışmaktadır.“Reklam Stratejisi Oluşturma Süreci ve Açıkhava Reklamlarında Yeni Medya Kullanımı” konulu tez; reklam kampanyasında stratejik sürecin önemi, açıkhava reklamcılığı ve yeni medya kavramlarından oluşan üç ana başlık altında temellendirilmiştir. Sonuç bölümünde açıkhava reklam ortamında kullanılan yeni medya yöntemleri, Türkiye ve dünyada gerçekleştirilmiş olan örnek reklam kampanyalarının karşılaştırmasının yapılmasıyla nihayete erdirilmiştir. Bu tez çalışmasında, gelişen teknolojinin yarattığı olanaklar ile çeşitlenen iletişim araçlarının açıkhava reklam ortamında hangi yeni yöntemleri yarattığı gözlemlenirken, bu yeni nesil yöntemlerin açıkhava reklam ortamında yarattığı etkilerin irdelenmesine çalışılmıştır. Açıkhava reklamcılığında kullanılan yeni yöntemlerin reklamın hedef kitlesi üzerinde farkındalık yaratarak, marka bilinirliği ve ürün tanıtımına olumlu etkileri olduğu sonucuna ulaşılmıştır. Outdoor Advertising, New Media

CREATING PROCESS OF ADVERTISEMENT STRATEGY AND USAGE OF NEW MEDIA IN OUTDOOR ADVERTISEMENTS All human beings has tried to develop their civilization wherever they live. On today’s world advertisers and creative groups in big global firms try to find new skills and paths to reach the audience. As a result, i decided to write my thesis about “Creating process of advertisement strategy and usage of new media in outdoor advertisements”. My goal was to research the usage of new technics in outdoor adveritisements and its results of this new media technics in this creating process. Moreover i seperated this process to four section: Importance of strategic process in advertising campaign, outdoor advertising and new media.
Keywords: Medya; Reklamcılık