KURUMSAL SOSYAL SORUMLULUK PROJELERİNİN SOSYAL MEDYA YANSIMALARI:SAMSUNG “DUYAN ELLER” PROJESİ ÖRNEĞİ - (:unkn) unknown (My University, 2019)
İşletmeler varlıklarını devam ettirebilmek için belirli bir pazara ihtiyaç duyarlar. Pazar kavramı en geniş anlamındabütün sosyo-kültürel bağlantılarıyla ele alındığında “toplum” olarak adlandırılabilir. İşletmeler için toplum, hemkazanç sağlamanın alanıdır hem de kendisinin de içinde hayat bulduğu bir sorumluluk alanıdır. Bu nedenleişletmeler, faaliyet gösterdikleri toplumların; kültürlerinden, sorunlarından, ihtiyaçlarından ve değer yargılarındanbağımsız hareket edemezler. Bu doğrultuda sosyal sorumluluk faaliyetleri gerçekleştiren işletmeler, bufaaliyetlerini daha çok iletişim araçları vasıtasıyla hedef kitlelerine duyurmaya çalışırlar. Çift yönlü iletişime olanaksağlayan sosyal medya bu iletişim araçlarının en önemlisi haline gelmiştir. Bu sayede işletmeler hazırlamışoldukları sosyal sorumluluk projelerini sosyal medya aracılığıyla topluma duyurarak hem daha fazla erişim (etkive sorumluluk) sağlayacak hem de çift yönlü etkileşim sayesinde kullanıcıların işletme hakkındaki düşüncelerinekolayca ulaşmış olacaktır. Bu çalışmada, Samsung markasının gerçekleştirmiş olduğu “Duyan Eller” projesininsosyal medyada yer alan video görüntüsünün etkileşim oranları ve sonuçları, sosyal medyada kampanya videogörüntüsüyle etkileşim kuran kullanıcılara uygulanan anket aracılığıyla irdelenmiştir. Sonuç olarak sosyalsorumluluk projelerinin tüketicilerin marka tercihlerini ve imaj algılamalarını etkilediği ve sosyal medyanınetkileşim oranını arttırdığı ortaya çıkmıştır.

Businesses need a specific market to maintain their assets. The concept of market can be called “society” when it is considered in its broadest sense with all its socio-cultural links. For businesses, society is both area of yield and area of responsibility in which it also comes to life. For this reason, businesses, the communities they operate; they cannot act independently of their culture, problems, needs and value judgments. In this respect, companies that perform social responsibility activities try to announce these activities to their target masses through more communication tools. Social media that enables bidirectional communication has become the most important of these communication tools. In this way, businesses will be able to communicate their social responsibility projects to the society through social media and provide them with more access (influence and responsibility) as well as two-way interaction. In this study, intreaction rates and video image on socil media of “Duyan Eller/Hearing Hands” project by Samsung brand examined through a questionnaire conducted tu users that interact with Project video image on social media. As a result, it was found that social responsibility projects affect consumers’ brand preferences and image perceptions and increase interaciton rate on social media.
SOCIAL MEDIA REFLECTIONS OF CORPORATE SOCIAL RESPONSIBILITY PROJECTS: SAMSUNG – SAMPLE OF HEARING HANDS PROJECT