Kuşadalı Ahmed Efendi ve inayetü’l-mubteği fi şerhi kifayeti’l-mübtedi adlı eseri - Küçük, Şükrü (My University, 2001)
Bu çalışmamızda, Kuşadalı Ahmet Efendi'nin hayatı ve eserleri hakkında bilgi verildikten sonra , İmam Birgivî'nin sarfa dair telif etmiş olduğu Kifâyetü'l-mübtedî'sine yazdığı, İnâyetü'l- mübteği fi Şerhi Kifayetü'l- mübtedî adındaki şerhinin edisyon kritiğini yapık.

İn this study, after giving information about the life and Works of Kuşadalı Ahmet Efendi , I studied his work Inayetü'l- mübteği fi şerhi kifayeti'l- mübtedi, written as interpretation to imam Birgivi's kifayeti'l mübtedi, which is on grammer
Keywords: Arap Dili; Arapça; Dil; Islam Dini-edebiyat