Soykırım suçunun uluslararası hukukta ve yeni türk ceza kanununda düzenlenişi - Duran, Batuhan (My University, 2007)
SOYKIRIM SUÇUNUN ULUSLARARASI HUKUKTA VE YENİ TÜRK CEZA KANUNUNDA DÜZENLENİŞİ Bu çalışmada, uluslararası hukuktaki soykırım suçunun hukuki analizi yapılmıştır. Bu analize istinaden, Birleşmiş Milletler Soykırım Sözleşmesi temel alınmış, bu sözleşmenin dolaylı olarak uygulandığı geçici statülü mahkemelerin içtihatlarıyla soykırım suçunun unsurları ve uygulanma koşulları belirlenmeye çalışılmıştır. Ayrıca, Roma Statüsü ve Uluslararası Adalet Divanı’nın konu ile ilgili kararları incelenerek, güncel gelişmeler de göz önünde bulundurulmuştur. Soykırım suçunun, yeni Türk Ceza Kanunundaki düzenlenmesi analiz edilmiş ve uluslararası hukuktaki düzenlemeyle karşılaştırılmıştır. İlaveten, söz konusu suçun, insanlığa karşı işlenen suçlardan farkı da ele alınmıştır. Geçici statülü mahkemelerin içtihatları, yeni Türk Ceza Kanunu’nun da yer alan soykırım suçuna yönelik düzenlenmelerin uygulanmasına yol gösterici olacaktır.

REGULATION OF THE CRIME OF GENOCIDE IN INTERNATIONAL LAW AND NEW TURKISH CRIMINAL LAW In this study, the legal analysis of “the crime of genocide in international law” is assessed. In this context, this study was based on UN Genocide Convention and was attempted to determine the elements and the application conditions of the crime of genocide by the interpretation of the temporary courts in which UN Genocide Convention is applied. Also Rome Statute and the judgments of International Justice Court were analyzed in order to follow the current developments. The crime of genocide in new Turkish Criminal Law was analyzed and compared to the regulation in the international law. In addition, the difference between the crime of the genocide and the other crimes against humanity was discussed. The interpretation of the temporary courts will be a guidance in order to implement the regulations related to the crime of genocide in new Turkish Criminal Law.
Keywords: Ceza Hukuku; Kamu Hukuku; Soykırım_Hukuk; Uluslararası Hukuk