Bir işletmenin uyguladığı farklılaştırma stratejisinin pazarın kurumsal değişimi üzerinedeki etkisi:türkiye kupon pazarı örneği - (:unkn) unknown (My University, 2010)
Günümüzde stratejik yönetim düşüncesi işletmeler açısından büyük önem taşımaktadır. Hemen tüm işletmeler vizyonlarından bahsetmekte ve bu vizyona ulaşmak için nasıl bir strateji seçmeleri gerektiğini belirlemeye çalışmaktadırlar. Stratejik yönetimin başarıya ulaşmasında birçok faktörün rolü olduğu bilinmektedir. Bu anlamda teknoloji kavramı ile işletme stratejisi arasında da güçlü bir ilişki söz konusudur. Çalışma içerisinde hizmet sektöründe faaliyet gösteren ve farklılaştırma stratejisini benimseyen bir işletmenin teknoloji-strateji uyumunu başarıyla ilişkilendirerek stratejik amaçlarına nasıl ulaştığı incelenmektedir. Buna ek olarak bu durumun rakipler ve pazar yapısı üzerinde ne gibi etkileri olduğu da çalışma içerisinde ele alınan bir diğer konudur. Araştırmada incelenen örnek olay göstermektedir ki teknoloji-strateji uyumunu sağlayan bir işletme; giriş engellerini aşma, rakiplerin öğrenme eğrilerini silme, farklılık yaratma, maliyetleri azaltma, yenilik ve iyileştirme elde etme gibi avantajlara sahip olabilmekte ve bu avantajlarla pazar yapısında özellikle yapılan işin teknolojisine ilişkin kurumların değişimini tetikleyebilmektedir.

Nowadays companies matter strategic management idea. Almost every company mention their vision and try to find out that which strategy should be followed in order to reach this vision. It is well known that various factors affect the success of strategic management. One of these factors is about the technology-strategy relation. In this study, it is analyzed that how a service sector company could achieve its strategic goals by ensuring technology-strategy harmony. In addition, the effects of this case on the market structure and competition are analyzed. This case shows that companies which ensure the technology-strategy harmony gain the following advantages: getting over the entry barriers, reducing the effect of competitors' learning curve, creating a difference and innovating. Finally, this study argues that by using these advantages companies could trigger the institutional change in the market in terms of the technology of the main processes of the job.
The effect of one firm's differentia tion stra tegy on the institutional change of the market: The case of Turkey coupon market