Endüstride kullanılan preslerin uygulama alanlarının incelenmesi ve eğitim tipi hidrolik presin tasarımı - Zengil, Haldun (My University, 2004)
ENDÜSTRİDE KULLANILAN PRESLERİN UYGULAMA ALANLARININ İNCELENMESİ VE EĞİTİM TİPİ HİDROLİK PRESİN TASARIMI Talaşsız şekillendirmenin önemli takım tezgahlarından olan presler, metal ve metal dışı malzemelerden yapılan ürünlerin üretiminde çok geniş bir kullanım alanına sahiptir. Alanlar incelenerek preslerin tanımı, türleri, pres elemanları ve fonksiyonları özellikle hidrolik presler ve türleri, oluşturan elemanları (yağlar, borular, filtreler, depolar,pompalar, silindirler, valfler, hidrolik akümülatörler, biriktiriciler, sızdırmazlık elemanları, manometreler gibi) teorik olarak incelenmiştir.Tasarlanacak presin elemanlarından, pres gövdesi, koçu, silindiri ve pistonu ile ilgili hesaplamalar teze yansıtılmıştır.Bu bilgilerden faydalanılarak hidrolik preslerden eğitime en uygun olan tasarımın gerçekleştirilmesi amaçlanmıştır. Haziran 2004 Haldun Zengil

THE STUDY OF APPLICATION FIELDS OF PRESSING MACHINES USED IN INDUSTRY AND THE PLANNING OF EDUCATION TYPE OF HYDROLIC PRESS Pressing machine, one of the most significant components of sawdust forming, has a widespread application within the field of producing the needs of metals. Modifications of pressing machines via absorving the related fields, pressing components and functions; particularly hydroulic pressing machines and types, the compenents (oil, pipes, filters, tanks, pumps, cylinders, hydroulic accumulators, containers, manometer, etc.) The components of the pressing machine, the main part of pressing machine's gasket, the calculations of the cyclinders and the piston have been reflected to the thesis. Within the light of such data, the most appropriate plannin of the hydroulic pressing machines on education will be carried out. June 2004 Haldun Zengil
Keywords: Makine Endüstrisi; Mühendislik ve ilgili işler; Takım tezgahları