9. sınıf (lise 1) coğrafya öğretim programlarının incelenmesi ve karşılaştırması - Sekin, Sefa; Özel, Ali (Marmara Coğrafya Dergisi, 2003)
Coğrafya öğretim programları Cumhuriyet tarihi boyunca zaman zaman yenilenmiştir. Yenilenen programlar temelde birbirlerinin benzerdir. Ciddi bir yenilik getirmemiştir. 1950’li yıllarda coğrafya adına ne öğretmiş ve nasıl öğretmişsek çok az bir farkla 21. yy’de de aynı şeyleri, aynı yöntemlerle öğretiyoruz. Uygulamadaki Lise 1 Coğrafya programı genel fiziki ve Türkiye bölgeler coğrafyasının birleştirilmiş şeklidir. Konu uygunluğu ve verilen 72 saatlik süre açısından gerçekçi bir program değildir. 50 yıl öncesinin programı bundan daha gerçekçi özellikler taşımaktadır.