Vergi yargısında yürütmenin durdurulması - Metin, Filiz (My University, 2009)
VERGĐ YARGISINDA YÜRÜTMENĐN DURDURULMASI “Yürütmenin Durdurulması” geçici olarak yürütmeye iliskin islemi askıya alan, diğer bir ifadeyle yürütmenin üstün kamu gücüne dayanarak uyguladığı islem ve eylemleri dava sonuna kadar donduran, yargısal bir karardır. Đsbu tez çalısmasının amacı bilimsel tartısmalar ve görüsler çerçevesinde “ Yürütmenin Durdurulması kurumunun özelliklerinin ve “Yürütmenin Durdurulması” kararının sonuçlarının değerlendirilmesidir. Çalısma üç bölümden olusmaktadır. Birinci bölümde Yürütmenin Durdurulması konusundaki temel bilgilere yer verilecektir. Đkinci bölümde, Yürütmenin Durdurulması’nın özellikleri ortaya konarak, basvuru sartları incelenecektir. Son olarak, üçüncü bölümde ise, yürütmenin durdurulması kararına karsı, yürütmenin aykırı hareketleri halindeki sorumluluğu anlatılmaktadır.

A “Stay of Execution” is a legal court decision that suspends, in other words freezes the administrative acts which have been applied based on power taken from the public authority by the Administration. The purpose of the thesis hereby is to analyse, based oln the scientific investigations and doctrines, the characteristics and conclisions of a “Stay of Execution” The Project includes three sections: In the first section, Basic terms will be defined about the “Stay of Execution”. In the second one, the “Stay of Execution” will be defined by its characteristics and conditions to apply. At last, in th third section, will be defined the acts of Administration and the responsibilities if the Administration do his acts against the legal decision of “ Stay of Execution”.
Keywords: Mali Hukuk; Vergi Hukuku; Vergilendirme; Vergilendirme_Hukuk