Immunogenicity and specificity of Salmonella typhimurium outer membrane antigensa - (:unkn) unknown (My University, 2003)
S. typhimurium asetonla kurutuldu, negatif boyandı ve transmisyon elektron mikroskopu ile dış membranı incelendi. Sağlıklı beyaz Albino tavşanlar asetonla kurutulmuş bakteri ile bağışıklandı ve bağışık serum toplandı. Asetonla kurutulmuş S. typhimurium, S. typhi, S. paratyphi-B, E. coli, ve S. flexineri'den veronal tamponla muamele edilerek dış membran antijenleri ekstrakte edildi. S. typhimurium ekstratı daha ileri fraksiyonlara ayrıldı. Hazırlanan bağışıklık serum ve firmalardan alınan veya laboratuvarda hazırlanmış bağışık serumlar kullanılarak her bir antijenik fraksiyonun immunojenite ve çapraz reaksiyonu ELISA ve immunodifuzyon yöntemleriyle incelendi. Fraksiyonlardaki proteinlerin moleküler büyüklüğü SDS-PAGE ile tayin edildi. S. typhimurium'a özgü 70 kDa büyüklüğünde bir antijen saptandı. Di¤er yandan, 36-43 kDa ortak proteinler taşıyan fraksiyon en yüksek antijeniteyi gösterdi. Bu fraksiyonlar tıbbi mikrobiyal immunolojide kullanım alanı bulabilecektir.

S. typhimuriumwas acetone dried, negative stained, and its outer membrane was evaluated by transmission electron microscopy. White Albino rabbits were immunized against acetone derived S. typhimurium, and the immune sera were collected. Outer membrane antigens were extracted from acetone dried and veronal buffer treated S. typhimurium, S. typhi, S. paratyphi-B, E. coli, and S. flexineri. S. typhimurium extract was further fractionated. Immunogenicity and cross reactivity of each antigenic fraction were evaluated by ELISA and immunodiffusion using the immune sera and commercially available or in-house product sera. Molecular sizes of proteins in fractions were evaluated using SDS-PAGE. A S. typhimurium specific 70 kDa antigen was detected. However, highest antigenicity was detected in 36-43 kDa common protein fraction. These antigenic fractions should have utility in medical microbial immunology.
Salmonella typhimurium dış membran antijenlerinin immunojenite ve özgüllüğü
Keywords: Biyokimya ve Moleküler Biyoloji