Küresel paradigmanın örgüt tasarımında yarattığı değişim ve geleceğin örgüt tasarımını incelemeye yönelik bir öngörü çalışması - Yıldız, Müge Leyla (My University, 2009)
Küreselleşme uzun yıllardır ancak özellikle son 20 yıldır üretimi, tüketimi, tüketicileri, ticareti, ekonomiyi, siyaseti, kültürü, üretim kaynaklarını ve dolayısıyla örgütleri hızlı bir şekilde değiştirmektedir. Bu değişim, bilgi ve iletişim teknolojilerinin hızlı gelişimiyle paralellik göstermektedir. Küresel paradigma üretim sistemlerini ve dolayısıyla örgüt tasarımlarını etkilemiştir. Küresel paradigmanın hızla yayılmasında teknolojinin çok büyük etkisi bulunmaktadır. Bu nedenle geleceğin örgüt tasarımları, küresel paradigma ve bilgi - iletişim teknolojileri perspektifinden incelenmiştir. Bu çalışmada gelecek 10 yılda küresel paradigmanın etkisiyle örgüt tasarımının karmaşıklık, merkeziyetçilik, formalizasyon boyutlarıyla nasıl değişeceğine dair bir projeksiyon yaratılmaya çalışılmıştır. Anahtar Sözcükler: Örgüt Tasarımı, Küreselleşme, Küresel Paradigma, Geleceğin Örgütleri, Bilgi ve İletişim Teknolojileri, Örgüt Teorileri. iii THE CHANGING OF ORGANIZATIONAL DESIGN THAT IS CAUSED BY GLOBAL PARADIGM AND A PROJECTION INTENDED TO ANALYSE OF THE ORGANIZATIONAL DESIGN OF THE FUTURE

Globalization is especially changing manufacturing, consumption, consumer, commerce, economy, politics, culture, resources and organizations rapidly for the last 20 years. This changing is similar to rapid evolution of communication and information technologies. Global paradigm has been effective in manufacturing systems and organization design. Technology has an important effect on distributing of globalization. Because of this reason, it has been examined the organization of the future by influence of the perspective of information and knowledge technologies and global paradigm. In this project, the project about how organization design with its dimensions of complexity, centralization and formalization was formed, studied by the influence of global paradigm within next 10 years. Key Words: Organization Design, Globalization, Global Paradigm, Organization of the Future, Information and Communication Technologies, Organization Theories.
Keywords: Örgüt Tasarımı; Örgütsel Davranış; Yönetim ve Organizasyon