Sözlü İletişimde Değerlendirme Formu Kullanımı - (:unkn) unknown (My University, 2015)
Günümüzde, değerlendirme yabancı dil öğretiminde vazgeçilmez bir süreçtir. Avrupa Ortak Başvuru Metnine göre, tarafsız bir değerlendirme yapabilmek için değerlendirme kriterleri ve baremlerinin iyi belirlenmesi gerekmektedir. Bu çalışmamızda, öncelikle genel anlamıyla değerlendirme sürecini işleyecek, sonrasında Marmara Üniversitesi Fransızca hazırlık sınıflarındaki sözlü iletişimde değerlendirmeği ele alacağız. Bu araştırmanın amacı, sözlü sınavlardaki değerlendirme formu kullanımının geliştirilmesi ve iyileştirilmesi için olumlu ve olumsuz noktalarını ortaya çıkarmaktır. Bu araştırmada başvurduğumuz araştırma yöntemi nitel araştırma yöntemi olup, konusunda uzman dokuz öğretim elemanından veri toplamak amacıyla, dört adet açık uçlu sorudan oluşan görüşme formu oluşturulmuştur. Ayrıca, öğretim elemanlarını tanımlamak için kodlama tekniği kullanılmıştır. Verilen cevaplardan yola çıkılarak, değerlendirme formlarının geliştirilmesi için bazı önerilerde bulunulmuştur.

De nos jours, l évaluation est une étape indispensable dans l enseignement/apprentissage des langues étrangères. Selon le Cadre Européen Commun de Référence pour les Langues, il faut bien préciser les critères et les barèmes pour une évaluation objective. Dans cette recherche, nous allons tout d abord traiter l évaluation au sens général et puis nous allons étudier plus précisément l évaluation de l expression orale en classes préparatoires du français de l Université de Marmara. Cette recherche vise à aborder l utilisation de la grille d évaluation en expression orale. L objectif de ce travail est de mettre en évidence les points négatifs et positifs de la grille d évaluation afin de l améliorer. Par ce biais, nous allons utiliser une méthode qualitative et une forme d interview ayant quatre questions ouvertes afin de pouvoir recueillir des données auprès de neuf enseignants spécialisés en évaluation. A partir des réponses données, nous allons faire quelques propositions pour l amélioration de la grille d évaluation.
Utilisation de la Grille d Evaluation en Expression Orale
Keywords: Eğitim, Eğitim Araştırmaları; Eğitim, Özel; Aile Çalışmaları; Müzik