Erken cumhuriyet döneminde alman spor ekolünün Türk spor kültürünün gelişimine yansımaları - Korkmaz, Sevda (My University, 2018)
Bu çalışmanın amacı erken cumhuriyet döneminde beden eğitimi ve spor politikaları ile bunların uygulamalarının yapılandırılmasındaki Alman spor akımı etkisini mimari, eğitim ve yönetim alanlarına yansımaları üzerinden incelemektir. Spor ve gençlik politikalarını şekillendirme noktasında modernleşme süreciyle birlikte sistem kurmak veya rapor hazırlamak ya da uygulama alanında çalışmak üzere davet edilen Alman uzmanların katkılarını ve bu katkıların yansımalarını sunmak hedeflenmiştir.

The aim of this study is to examine the impact of the German sports movement on the physical education and sport politics and their implementation in the earlyrepublican period through their reflection on the architectural, educational and administrative areas. It was aimed to establish a system with the modernizationprocess at the point of shaping sports and youth policies or to prepare a report or to present the contributions of the German experts invited to actually work in the field of application and the reflections of these contributions.
Keywords: 20. yy; 20th century; Alman spor akımı; Beden eğitimi; beden terbiyesi; Early Republican Period; Erken cumhuriyet dönemi; German Sport Movement; German sports stream effect; History; History of Sport; Physical education; Spor; spor kültürü; Spor kültürü --Alman spor akımı etkisi; Spor politikası; spor tarihi; Spor yönetimi; Sport --Turkey; Sport Culture; Sport policy; Sports culture; Sports management; Tarih; Turkey; Türkiye