TUNCELİ'NİN BAZI YÖRESEL BİTKİ ADLARI - (:unkn) unknown (My University, 2015)
Bu çalışmada Tuncelinin Ovacık, Pertek, Pülümür, Hozat, Mazgirt ilçelerinde yaptığımız etnobotanik araştırmalarında saptanan yöresel bitki adları sunulmuştur. Bu çalışmanın sonucuna göre 306 bitki taksonuna ait 491 yöresel ad tespit edilmiş olup, saptadığımız 65 taksonun yöresel adı ilk kez bu çalışma ile belirlenmiştir. Bitkiler Latince adına göre alfabetik olarak liste halinde metin içinde belirtilmiştir.

In this ethnobotanical research study local plant names at districts of Tunceli (Ovacik, Pertek, Pülümür, Hozat, Mazgirt) are presented. As a result of this study, 491 vernacular names belonging to 306 taxa were identified and the local names of 65 taxa were recorded for the first time. Plants are listed alphabetically within the text by Latin names.
SOME LOCAL NAMES OF THE PLANTS OF TUNCELI