Örgütsel öğrenme ortamı oluşturmada kurum içi iletişimin rolü - Ünalır, Hacı Ömer (My University, 2013)
Bu araştırmanın amacı, örgütsel öğrenme ortamı oluşturmada kurum içi iletişimin rolünü saptamaktır. Bu kapsamda; örgütsel öğrenme yaklaşımı, kurum içi iletişim düzeyinde ele alınmıştır. Araştırmayla ilgili literatür taraması yapıldıktan sonra, ölçekler düzenlenip belirlenmiş ve araştırmada kullanılmıştır. Bu ölçekler; Örgütsel Öğrenme Ortamını belirlemeye yönelik Bartram' ın geliştirmiş olduğu Learning Climate Questionnaire (LCQ) ölçeği ile iletişim tatminini ölçmeye yönelik Downs ve Hazen tarafından geliştirilen iletişim tatmin ölçeğidir. Çalışmada, Ankara' da faaliyet gösteren bir danışmanlık şirketinde, örgütsel öğrenme ortamı ve kurum içi iletişimin bunun üzerindeki etkisini göstermek amacıyla 100 çalışana anket uygulanmıştır. Toplanan veriler analiz edilmiş, sonuçlar ortaya konmuş ve değerlendirmeleri yapılmıştır. renme, Örgütsel öğrenme, Öğrenen örgüt, İletişim, Kurum içi iletişim.

The aim of this research is determine the role of internal corporate communication for creating an atmosphere of organizational learning. The internal corporate communication discussed with approach of organizational learning. After making the literature review, all scales have been determined and all of them have been used in the research. These scales are; Learning Climate Questionnaire (LCQ) which helps to determine the organizational learning environment was developed by Bartram; and the other one is communication satisfaction scale which is about measurement of communication satisfaction was developed by Downs and Hazen. In the research, 100 surveys were used on the workers at a consulting company in Ankara in order to show the effects of the corporate communicating and the organizational learning environment on the them. The data were collected, analysed and results were examined and evaluated. Key Words: Learning, Organizational Learning, Learning Organization, Communication, Internal Communication.
Keywords: İletişim, Örgütlerde; İletişim, Personel Yönetiminde; İletişim, Yönetimde; Kurumsal Yönetim; Örgütsel Öğrenme