İmar kirliliğine neden olma suçu (TCK MD. 184) - Fidan, Yunus (My University, 2010)
Ülkemizde kronik bir sorun haline gelmiş olan kaçak yapı yapma eylemleri 5237 sayılı Ceza Kanunumuz dönemine kadar idari yaptırımları gerektiren eylemler olarak değerlendirilmekteydi. Ancak 5237 sayılı ceza kanunumuz kaçak yapılaşmaya yönelik eylemleri ilk defa imar kirliliğine neden olma suçu başlığı altında düzenleyerek suç olarak kabul etmiştir. Bizde bu düzenlemeler doğrultusunda imar kirliliğine neden olma suçunu inceleyerek bu suçun unsurlarını açıklamaya çalışmış bulunmaktayız.

The acts of unlicensed construction which have been chronic problemin our country were considered as actsrequiring administrative sanctions until the effectiveness of our penal Code nr 5237. However the penal code nr 5237 considered the acts related to unlicensed construction as crime by classifying them under the crime title “crime causing of development pollution”. Therefore we have analyzed the crime causing of development pollution pursuant to the cited regulations and attempted to explain the elements of such crime.
Keywords: Ceza Hukuku; Kamu Hukuku