Bağımsız film yapımında dijital teknolojinin kullanımı - Sönmez, Gurur (My University, 2017)
Sinema, diğer klasik sanat dallarından farklı olarak her zaman teknolojik gelişmelere bağlı olmuştur. Diğer disiplinler için geliştirilen teknolojilerin sonuçları sinemanın prodüksiyon, yönetmenlik, oyunculuk, gösterim, seyir, dağıtım ve pazarlama süreçleri üzerinde büyük etkiye neden olmaktadır.

Cinema has always been tied to technological developments unlike other classical arts. The results of the technologies developed for other disciplines have great influence on the production, directing, acting, screening, spectatorship, distribution and marketing processes of the cinema. Developments in digital technology have not only made it easier to make and distribute mainstream cinema, but also have led to the development of independent filmmaking.
Keywords: Bağımsız filmler; Bağımsız Sinema; Digital Cinema; Digital Technology; Dijital; dijital sinema; Dijital Teknoloji; Film yapımı; Filmmaking; Independent Cinema; Sinema; Teknoloji; Teknolojik yenilikler; Yapım ve yönetim