Bireysel ve grup eğitiminin akut miyokart infarktüsü geçiren hastaların sağlıklı yaşam biçimi davranışlarına etkisi - Güney, Nazmiye (My University, 2010)
I. Sayfa No. TABLOLARIN LİSTESİ……………………………… ŞEKİLLERİN LİSTESİ………………………………. 1. ÖZET 1 2. SUMMARY 2 3. GİRİŞ ve AMAÇ 3 4. nyada ve Ülkemizde Koroner Arter Hastalıkları 6 4.2. Miyokart İnfarktüsü Tanımı 9 4.2.1. Belirti ve Bulguları 11 4.3. Risk Faktörleri 12 4.3.1. Değiştirilemeyen Risk Faktörleri 12 4.3.2. Değiştirilebilir Risk Faktörleri 14 4.4. Miyokart İnfarktüsünde Tanı Yöntemleri 21 4.5. Diğer Biyokimyasal İnfarktüs İndikatörleri 22 4.6. Kalp Damar Hastalıklarında Tedavi Yöntemleri 23 4.7. Akut Miyokart İnfarktüsünün Tedavisi 25 4.8. Hasta Eğitimi ile İlgili Temel Kavramlar 27 4.9. Hemşirenin Hasta Eğitimcisi Rolü 42 4.10. Sağlıklı Yaşam Biçimi Davranışları 47 4.11. İlgili Araştırmalar 58 5. GEREÇ ve YÖNTEM 5.1. Araştırmanın Tipi 73 5.2. Araştırmanın Yeri ve Zamanı 73 5.3. Araştırmanın Evreni ve Örneklemi 73 5.4. Araştırmanın Hipotezleri 75 5.5. Veri Toplama Araçları 75 5.6. Verilerin Toplanması 76 5.7. Verilerin Analizi 78 5.8. Araştırmada Yaşanan Güçlükler 79 5.9. Araştırmanın Sınırlılığı 79 5.10. Araştırmanın Etik Yönü 79 6. BULGULAR 6.1. Hastaların Demografik Özelliklerinin Gruplar Arası Karşılaştırılması 82 6.2. Hastaların Sigara ve Alkol Kullanma Alışkanlıklarının Gruplar ve Görüşmeler Arası Karşılaştırılması 83 6.3. Hastaların Ölçülebilen Sağlık ve Laboratuar Değerlerinin Gruplar ve Görüşmeler Arası Karşılaştırılması 90 6.4. Hastaların Sağlıklı Yaşam Biçimi Davranışlarının Gruplar ve Görüşmeler Arası Karşılaştırılması 97 7. TARTIŞMA ve SONUÇ 7.1. Hastaların Demografik Özelliklerine Yönelik Bulguların Tartışılması 102 7.2. Hastaların Sigara ve Alkol Kullanma Alışkanlıkları, Miktarı ve Süresinin Tartışılması 102 7.3. Hastaların İlaç Kullanma Alışkanlıklarının Tartışılması 106 7.4. Hastaların Ölçülebilen Sağlık ve Laboratuar Değerlerinin Tartışılması 106 7.5. Hastaların Sağlıklı Yaşam Biçimi Davranışlarına Yönelik Bulguların Tartışılması 112 8. KAYNAKLAR 122 9. EKLER EK 1. Anket Formu 134 EK 2. Sağlıklı Yaşam Biçimi Davranışları Ölçeği II 136 EK 3. Hasta Eğitim Rehberi EK 4. Hasta Onam Formu 139 EK 5. Hasta Eğitim Planı 140 EK 6. Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma Etik Kurulu İzin Yazısı EK 7. Çalışmanın Yapıldığı Kurumdan Alınan İzin Yazısı 10. ÖZGEÇMİŞ
Keywords: Grup Eğitimi; Hasta Eğitimi; Hemşirelik